Leiderschap 3.0

Management Development noemen wij Leiderschap 3.0. Onder andere door invloeden van Het Nieuwe Werken is de rol van het management in een rap tempo aan het veranderen. Dit heeft als gevolg dat veelal traditioneel opgeleide en handelende middle managers en leidinggevenden in de knel komen.

Enerzijds wordt van hen een leidende, visionaire rol verwacht door het hoger management en moeten resultaten worden behaald. Anderzijds moeten zij de medewerkers meer ruimte geven voor eigen verantwoordelijkheid en hen hierin begeleiden. Vaak een lastig te combineren opdracht voor diegenen die niet van nature leidend managen.

In de trainingen leren wij deze groep managers om te gaan met de nieuwe manier van werken; met het loslaten van oude handelwijzen. Wij zorgen ervoor dat zij weer met plezier en stressloos resultaten boeken. Hun competenties worden geoptimaliseerd zodat zij in staat zijn teams te laten floreren, te coachen en positief te beïnvloeden.

Maatwerk en/of incompany is altijd mogelijk en neem hiervoor contact met ons op.

Een voorbeeld van een (introductie) workshop:

Vitaal Leiderschap met Impact
Leer hoe je zonder werkdruk en stress medewerkers en team optimaal kan laten presteren. Deze workshops is bedoeld voor leidinggevenden en middle managers. Zij ervaren dat het behalen van gewenste resultaten hen steeds meer  energie en werkplezier kost.